Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Etwinning 2020 «Let’s play every day»-Οκτώβριος με δημιουργία του Logo και της Maskot.

 Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου μας ο Μήνας Οκτώβριος ήταν αφιερωμένος στη δημιουργία του LOGO και της Maskot του έργου μας.

Ξεκινήσαμε με το λογότυπο το οποίο αποφασίστηκε να δημιουργηθεί συνεργατικά από τα σχολεία μας μετά από την κατάθεση διαφόρων απόψεων καταλήξαμε να έχει την παρακάτω μορφή.

Κάθε σχολείο θα φτιάξει ένα μέρος του λογότυπου σύμφωνα με το υπόδειγμα που σας παρουσιάζουμε..

Εμείς επιλέξαμε από το παραπάνω να φτιάξουμε την Ελληνική Σημαία

Και πιάσαμε δουλειά.Ακολουθήσαμε την τεχνική του πουαντιγισμού και με τα μικρά μας δαχτυλάκια φτιάξαμε το ιερό σύμβολο της χώρας μας.

Περάσαμε πολύ όμορφα και έως να ετοιμαστεί η επίσημη αφίσα μας συνεργατικά από όλα τα σχολεία  σκεφτήκαμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να φτιάξουμε και όλα τα γράμματα από την ονομασία του έργου και όλα τα μέρη  από την αφίσα του logo και να τα συνθέσουμε και ιδού το αποτέλεσμα που στολίζει την τάξη μας.

Ενθουσιάστηκαμε όμως πιο πολύ όταν όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία ολοκλήρωσαν την εργασία τους και η Συνάδελφος Μαρία Θεοδωρακάτου  συνέθεσε όλων τα έργα στην παρακάτω καταπληκτική συνεργατική αφίσα.

Το επίσημο logo του έργου μας θαυμάστε το…..κάθε κομμάτι του ,κάθε γράμμα φτιαγμένο και από άλλο σχολείο της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ποιες είναι όμως οι χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε .

Πάμε να τις γνωρίσουμε παρέα…..

Βρήκαμε στο χάρτη τις χώρες. Είδαμε στον υπολογιστή τις σημαίες και τα αξιοθέατα του κάθε κράτους ,τα αγαπημένα τους φαγητά ,αναφερθήκαμε σε ιστορικά γεγονότα και χορέψαμε στους ρυθμούς παραδοσιακών τους μουσικών.

Σερβία  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%AF%CE%B1

 

Σλοβακία   https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%B1

Πολωνία  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1

Κύπρος  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82

Τουρκία  -Κωνσταντινούπολη https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7

Μας άρεσαν πολύ οι σημαίες των χωρών και τις ζωγραφίσαμε και σε ελεύθερό σχέδιο ενώ παράλληλα μιλούσαμε και γνωρίσαμε τα αξιοθέατα της πόλης μας και τα ζωγραφίσαμε προκειμένου να τα στείλουμε στους φίλους μας στην Ευρώπη.

 

Στη συνέχεια αποφασίσαμε να φέρνουμε ανά ομάδες τα αγαπημένα μας παιχνίδια και να τα παρουσιάζουμε στους συμμαθητές μας. Κάναμε και μία φανταστική πόλη με αγαπημένα παιχνίδια.

 

Σειρά τώρα είχε η δημιουργία της Μασκότ του έργου. Χωριστήκαμε αυτή τη φορά σε ομάδες σχολείων ανά δυάδες.Το ταίρι μας ήταν η κυρία Κατερίνα και τα παιδάκια του 15ου Νηπιαγωγείου Γαλατσίου.

Συμφωνήσαμε να κάνουμε ένα ζευγάρι από μασκότ αφού και το έργο μας έχει διπλό πρόσωπο .Το ένα κοιτάει στα παιχνίδια στο παρελθόν και το άλλο προς τα παιχνίδια του μέλλοντος.

Έτσι ανέλαβαν να φτιάξουν αυτοί ένα Ρομπότ   με παλιά κουτιά, κουμπιά και χάρτινα ρολά

και εμείς την Πλαγγόνα,την αρχαιοελληνική πρώτη αρθρωτή κούκλα.Μιλήσαμε για την εξέλιξη της κούκλας στο πέρασμα του χρόνου και κατασκευάσαμε με πηλό την αρθρωτή αρχαιοελληνική κούκλα σε δύο παραλλαγές και στο τέλος την πλαγγόνα μας την στολίσαμε  Νύφη.

    

Δημιουργήθηκε η ανάγκη γνωριμίας των δύο ηρώων και έτσι φτιάχτηκε μία ιστορία Αγάπης και ένας φανταστικός γάμος ο οποίος τελεστεί διαδικτυακά και τα παιδιά τραγούδησαν το τραγούδι του Γάμου.

  

Το τραγούδι του γάμου και σε εικονόλεξο.

 

The-robot-and-the-plagon-were-loved

Στο παρακάτω βίντεο που δημιουργήσαμε μπορείτε να ακούσετε την ιστορία μέσα από το τραγούδι του γάμου .Εμείς το τραγουδάμε συνέχεια ελπίζουμε να σας αρέσει …

Σας παρουσιάζουμε το ζευγάρι των παιχνιδιών μας  ,Η Κυρία Πλαγγόνα  και ο Κύριος Ρομπότ σε μία  ιστορία αγάπης μεταξύ παλιού και νέου!

Στη γέφυρα του χρόνου που στήθηκε συνεργατικά από τα νηπιαγωγεία μας γεννήθηκε το χρονοασύλληπτο αυτό ζευγάρι λάτρεις των παιχνιδιών και μας ταξίδεψε από το παρελθόν στο παρόν και προς το μέλλον!!!Η αγάπη όλα τα μπορεί !!!!

 

 Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο την επικοινωνία μας. Ευχαριστούμε την κ. Κατερίνα για την δημιουργία αυτού.

Και ας ευχηθούμε το «Ούς ο Θεός συνέζευξεν, άνθρωπος μη χωριζέτω»
Και πριν τελειώσει και αυτός ο υπέροχος μήνας παίξαμε ηλεκτρονικά παζλ με θέμα την Ειρήνη που το κάθε νηπιαγωγείο ζωγράφισε και δημιούργησε την ζωγραφιά του σε ηλεκτρονικό παζλ και τα ανταλλάξαμε για περισσότερη διασκέδαση.
Στη δική μας ομάδα ήταν το Νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου και της Χαιρώνειας.
Σας ευχαριστούμε φίλοι μας περάσαμε υπέροχα με τα παζλ που μας στείλατε.
Στη συνέχεια ψηφίσαμε για την ανάδειξη Μασκότ του έργου μας.
Δώδεκα συνεργατικές συνεργατικές μασκότ που δημιουργήθηκαν από 26 σχολεία.
Τις παρατηρήσαμε προσεκτικά και σκεφτήκαμε με το νου και την καρδιά και η ψηφοφορία ξεκινά .
Το αποτέλεσμα μας έφερε μέσα στην πρώτη πεντάδα και όλοι μαζί χειροκροτήσαμε την νικήτρια επίσημη μασκότ  του έργου μας «The Heart Friend»
που έφτιαξαν τα Νηπιαγωγεία  2nd Kindergarten of Plagiari and 9th Kindergarten of Ampelokipi.
Απολαύστε την παρουσίαση της ψηφοφορίας από όλα τα σχολεία που ετοίμασε η κ Ανθή Ζήση και την ευχαριστούμε πολύ.

 

Kαι από την  κ.ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ η παρουσίαση όλων των συνεργατικών προσπαθειών για το Logo και την mascot.

Logo and MascotPresentantion 

https://sway.office.com/AYVBksVa0jGIdPPh?ref=Link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...