Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

IT’S HALLOWEEN AGAIN- 2023!

 Ήρθε ξανά η γιορτή του Halloween και βέβαια στο πλαίσιο του μαθήματος των αγγλικών δεν θα μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε και φέτος με αυτό, καθώς πρόκειται για μία παραδοσιακά αγγλόφωνη γιορτή.

 Και φέτος λοιπόν συναντηθήκαμε με διάφορα μυθικά πλάσματα (witches, zombies, monsters, ghosts) αλλά και με μερικά όχι και τόσο μυθικά που ίσως απλά μας φοβίζουν λίγο (spiders, bats, wolves).

 Χορέψαμε, τραγουδήσαμε και παίξαμε παραδοσιακά παιχνίδια του Halloween, που παίζονται από τα παιδάκια στην Αμερική εδώ και πολλά πολλά χρόνια.



Τα παιχνίδια συνεχίστηκαν και στο ολοήμερο

Γνωριστήκαμε με το φαντασματακι της τάξης


 και δραματοποιησαμε το τραγούδι 




ενώ παίξαμε το παιχνίδι -Κλέβω της μάγισσας τα υλικά περνώντας μέσα από τα στεφάνια στον πιο γρήγορο χρόνο. 
Το μικρότερο χρόνο τον έκανε ο Χρήστος και κέρδισε το κέρασμα.






                                            

Αποδώσαμε και εικαστικά το παραπάνω παιχνίδι...









 Κυρίως όμως καταλάβαμε ποιο είναι το νόημα αυτής της γιορτής, ότι ο φόβος είναι ένα πολύ φυσικό συναίσθημα και ότι όταν καταφέρνουμε να γελάμε και να αστειευόμαστε με αυτά που μας φοβίζουν, σίγουρα τα φοβόμαστε λιγότερο.



 Περάσαμε πολύ διασκεδαστικά και σίγουρα θα γιορτάσουμε το Halloween και του χρόνου!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...