Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Συμμετοχή στο Bravo Schools 2021με στόχο το καθαρό Νερό.

 Δραστηριότητα Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ  με Θεματική ενότητα : το Νερό και την  συμμετοχή στον Πανελλήνιο εκπαιδευτικό διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους -2021.

Θεματική ενότητα : νερό

1η εβδομάδα

Στόχος της ενασχόλησής μας με αυτή την ενότητα ήταν :

  • Να γνωρίσουν οι μαθητές τον κύκλο του νερού
  • Να εξοικειωθούν με τους όρους «σπατάλη – εξοικονόμηση νερού»
  • Να γνωρίσουν τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εξοικονομούμε νερό
  • Να αντιληφθούν την αξία του νερού και τη χρησιμότητα του για τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά.

1η μέρα

Μιλήσαμε για το πού υπάρχει νερό και πού όχι και κάναμε μια αναφορά στον κύκλο του νερού

 

 

2η μέρα

Ασχοληθήκαμε εκτενέστερα με τον κύκλο που κάνει το νερό , είδαμε σχετικά βίντεο και δραματοποιήσαμε τον κύκλο!

https://www.youtube.com/watch?v=Q2WStHr5c0U&t=6s

 

https://learningapps.org/view18471375?fbclid=IwAR2myaggS10gU6qx-Ik9GIvSvARi2p-gr-RZZuFYU3afffRRi4X4XAq3h5g

 

https://learningapps.org/watch?v=pjqey4i3520&fbclid=IwAR3NjdLUFWi79Mog9wjHjtXrl27jlpM7hvROcRXo-FUWzrfYf1qRRnjserA

Γίναμε σταγόνες που πέσαμε σα βροχή, παγώσαμε στα ψηλά βουνά, λιώσαμε από τον ήλιο και κατρακυλήσαμε μέχρι τη λίμνη, κολυμπήσαμε μέχρι τη θάλασσα και τέλος εξατμιστήκαμε και φτάσαμε στον ουρανό όπου γίναμε σύννεφα.

  

3η μέρα

Παίξαμε παιχνίδια στα οποία οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τις έννοιες «εξοικονόμηση και σπατάλη νερού»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

4η μέρα

Παίξαμε ένα παιχνίδι στο οποίο τα παιδιά έπρεπε να αναγνωρίσουν αν οι εικόνες που τους δείχναμε έδειχναν εξοικονόμηση νερού ή τη σπατάλη του και αντίστοιχα να σηκώσουν ένα γεμάτο με νερό μπουκάλι ή ένα άδειο.

2η εβδομάδα

 

  • Να γνωρίσουν τους παράγοντες που συμβάλλουν στη μόλυνση του νερού
  • Να έρθουν σε επαφή με τις έννοιες «στερεό , υγρό, αέριο»
  • Να είναι σε θέση να ξεχωρίζουν πότε το νερό (αλλά και άλλα αντικείμενα) βρίσκεται σε κάθε φυσική κατάσταση

 

1η μέρα

Μιλήσαμε για τη μόλυνση του νερού. Αναφερθήκαμε στους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή καθώς και στο πόσο κακό κάνουν στο περιβάλλον

https://drive.google.com/file/d/1lu4Vs2–KE-1Sz-AaNammzlGMnNN9aLP/view?usp=sharing

2η  μέρα

Τη δεύτερη μέρα ασχοληθήκαμε με τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να σώσουμε το νερό αλλά και με το πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε ο ,τι περνάει από το χέρι μας για να το προστατεύουμε.

https://drive.google.com/file/d/1X3PkHs35Y85HmwT1GRoA3zLg2jWBXEBD/view

 

 

3η μέρα – 4η μέρα

Ασχοληθήκαμε με τις 3 μορφές στις οποίες μπορεί να βρεθεί το νερό. Είδαμε παραδείγματα από το νερό υγρό, στερεό και αέριο και συζητήσαμε σχετικά με τους όρους αυτούς και τις διαφορές τους.

https://drive.google.com/file/d/1cYGzdWtqqO-1Dljf0iOUkOqoeiL3rt4_/view?usp=sharing

Αξιολογήσαμε τις γνώσεις μας μς τα παρακάτω παιχνίδια.

 

 

 

5η μέρα

Πραγματοποιήσαμε το πείραμα μας στο οποίο βάλαμε ένα παγάκι στο γκαζάκι προκειμένου να δούμε τι θα συμβεί και έπειτα το θερμάναμε για να δούμε τους υδρατμούς που θα δημιουργούνταν .

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Με αφορμή την παραπάνω θεματική Το σχολείο μας θα πάρει μέρος στο διαγωνισμό του «Bravo» για έναν καλύτερο κόσμο!

Πρόκειτε για τον 4ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό/Bravo Schools 2021 για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο διαγωνισμός έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (αρ. πρωτ. Φ15/162831/Δ2 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ)

Το Bravo Schools στοχεύει στην ανάδειξη των εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται και προωθούν πιο ολοκληρωμένα τα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης & κοινωνικής υπευθυνότητας

 Το Bravo επίσης έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία για τους Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με όραμα να διαμορφώσει Ενεργούς Πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.
Το Bravo, λοιπόν αναφέρεται στην υιοθετήσει 17 στόχων, γνωστοί ως «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα.
Ο στόχος με τον οποίο θα λάβουμε εμείς συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ο 6ος στόχος «Καθαρό νερό και αποχέτευση», ο οποίος αναφέρεται στην διασφάλιση της διαθεσιμότητας και την βιώσιμη διαχείριση του νερού και των εγκαταστάσεων υγιεινής για όλους.

Email ImageEmail Image

Η δράση μας σε όλο αυτό είναι η παρακάτω αφίσα που δημιουργήθηκε από τις ζωγραφιές των παιδιών στα πλαίσια του μαθήματος για την μόλυνση του νερό με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μας σχετικά με την προστασία των υδάτων.

Για να Σώσουμε το Νερό-Να σώσουμε την ζωή.

 

Τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Bravo Schools θα παρουσιασθούν στο τέλος του σχολικού έτους σε διαδικτυακή εκδήλωση.
Τα σχολεία που συμμετέχουν εντάσσονται στο Δίκτυο Σχολείων «In action SDGs Schools Club» και γίνονται Πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων!

Πρίν κλείσουν τα σχολεία μας είχαμε προλάβει με τα πρωινά τμήματα να  φτιάξουμε  και δύο ομαδικές κατασκευές με θέμα  την Λειψυδρία στον πλανήτη Γη .

 

και θα συνεχίσουμε με άλλους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος …την θεματική της Ανακύκλωσης…….

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...