Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο!!!!!

 Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.

logos 1

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Με αφορμή αυτό…………….και μέσα από το eΤwinning έργο μας Κόκκινη κλωστή δεμένη, Δεξιότητες γυρεύει-της θεματικής: Ενδιαφέρομαι και ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη,κάθε σχολείο εμπνεύστηκε ο καθένας με τον δικό του τρόπο και περάσαμε το σημαντικό  μήνυμα του ΤΩΡΑ ΜΙΛΑ.

Αρχικά διαβάσαμε το παραμύθι  ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ και στη συνέχεια εκφράσαμε τα δικά μας μυστικά λεκτικά και εικαστικά,

X

ζωγραφίσαμε το δίκτυο ασφάλειας μας κατονομάζοντας τα πέντε πρόσωπα στα οποία έχουμε εμπιστοσύνη να μιλήσουμε

.png

και τέλος μιλήσαμε για το γνώριμο μας Χαμόγελο του παιδιού και το νόημα της καμπάνιας ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ.

 

Αναπαραστήσαμε την λέξη ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ και τις θετικές συνέπειες του μιλώ και τις αρνητικές συνέπειες του δεν μιλώ με ένα υγιές και ένα σαπισμένο ΜΗΛΟ αντίσοιχα.

1

και τέλος ανά ομάδες φιλοτεχνήσαμε το σύνθημα ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ είναι η ώρα σε μεγάλα χαρτόνια που αποτέλεσαν τον τοίχο ενός σπιτιού που έγινε με διάφορα υλικά από τα παιχνίδια μας.

1  2

Στη συνέχεια όλες οι προσπάθειες των συνεργαζόμενων σχολείων του προγράμματος μας ενώθηκαν σε δύο εξαιρετικές παρουσιάσεις που περιλαμβάνουν τον τρόπο έκφρασης από τα παιδιά και από τους εκπαιδευτικούς.

Ευχαριστούμε τον συνάδελφο Αστέριο   Φαρμάκη από το Νηπιαγωγείο Ασπροβάλτας για την δημιουργία των βίντεο .

Απολαύστε τα  ……………

Μην κρατάς κρυφό  το κακό το μυστικό!ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ!!!

  • ΜΙΛΑ ΕΣΥ-ΜΙΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ -ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...