Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

 Μαθητής μας έφερε και διαβάσαμε το βιβλίο μία μέρα στο μουσείο,

IMG 20221019 130602

το οποίο μας βοήθησε στο τι μπορεί να δει κάποιος  σε ένα τέτοιο μέρος και τι ακριβώς θα κάνει εκεί. Μάθαμε τους κανόνες συμπεριφοράς και περιηγηθήκαμε και σε  άλλα μουσεία της χώρας μας.

Με την βοήθεια του παρακάτω ψηφιακού εργαλείου μάθαμε τα είδη των μουσείων

Εντύπωση μας έκανε το Μουσείο παιχνιδιών Μπενάκη

Μάθαμε πολλά για το Μουσείο παίζοντας μέσα από διάφορες Μουσειοδραστηριότητες ……

https://view.genial.ly/607c69b06dd96a0d4b4b6b1f/presentation-pagkosmia-hmera-moyseiwn-synergasia-ekpkwn-selidwn?fbclid=IwAR1dsl5CrdCicunLziMoyhOA7Zf2O8QBKoDxn6IYrqoePZny5DuNOBIptaY

Ζωγραφίσαμε υπέροχα αγγεία…θαυμάστε τα…..

2

Στη συνέχεια με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων και την αναφορά μας στην ιστορία της θέας Άρτεμης  θεάς του κυνηγιού αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Αρχαολογικό Μουσείο Πατρών να  θαυμάσουμε από κοντά τα εκθέματα του

αλλά και να συμμετέχουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Περπατώ περπατώ στο μουσείο όταν τα ζώα είναι εδώ!

3

Στόχος μας η  εξοικείωση των παιδιών με τον χώρο του Μουσείου και  η γνωριμία τους με βασικά είδη εκθεμάτων όπως αγγεία, αγάλματα και ψηφιδωτά.

Ευχαριστούμε την κυρία Αλεξία Μπαρδάκη για την φιλοξενία και τον παιγνιώδη βιωματικό τρόπο πρώτης επαφής με εκθέματα του Μουσείου.

Θαυμάσαμε  και  ανακαλύψαμε ζώα και πουλιά  πήλινα,μπρούτζινα  ως στα εκθέματα του Μουσείου αλλά και μέσα σε υπέροχα ψηφιδωτά.

c n

Στο τέλος γίναμε αρχαίοι Πατρινοί και ζωντανέψαμε  μία αρχαία γιορτή μπροστά στο ακέφαλο άγαλμα της θέας Άρτεμης το οποίο επεξεργαστήκαμε στην κάθε του λεπτομέρεια.

nm 1  l

Κλείνοντας την περιήγηση η Μουσειοπαδαγωγός  μας πρότεινε να  ζωγραφίσουμε το άγαλμα της θεάς το οποίο όπως το γνωρίσαμε μέσα στο μουσείο είναι  ακέφαλο .

1

Στο Μουσείο , κόσμημα της πόλης μας υπάρχουν εκθέματα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή τόσο των κατοίκων της πόλης όσο και των κατοίκων των οικισμών της δυτικής Αχαΐας από τα προϊστορικά έως τα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια (3000 π.Χ.-4ος αι. μ.Χ.).

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ψηφιδωτά δάπεδα από τις κατοικίες των Πατρών, που είναι διακοσμημένα με θέματα εμπνευσμένα από τη μυθολογία και τη φύση.

Αν θέλετε μπορείτε να ενημερώνεστε για τα προγράμματα του μέσα από την ιστοσελίδα του.

http://www.ampatron.gr/

Εμείς πάντα εκεί περνάμε υπέροχα.

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...