Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Δραστηριότητα Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ .«Ανακύκλωση» εξ αποστάσεως… 2021

 

 Θεματική ενότητα: Ανακύκλωση!!

                                 Στόχοι:

  • Νααντιληφθούν την έννοια και τη διαδικασία της ανακύκλωσης
  • Να αντιληφθούν τα ανακυκλώσιμα υλικά (Χαρτί-πλαστικό-αλουμίνιο-γυαλί)
  • Νααντιληφθούν την ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων και των ηλεκτρικών συσκευών
  • Νααντιληφθούν τους κανόνες τις ανακύκλωσης

 

1η μέρα:

Μιλήσαμε για το σήμα της ανακύκλωσης, τον λόγο για τον οποίο ανακυκλώνουμε τα διάφορα υλικά, για την επαναχρησιμοποίηση διάφορων υλικών καθώς και για την διαδικασία της ανακύκλωσης. Έπειτα παίξαμε ένα παιχνίδι όπου έπρεπε να τοποθετήσουμε σε σωστή σειρά την διαδικασία που ακολουθείτε για να ανακυκλωθεί ένα προϊόν.

1! Θεωρία Ανακύκλωσης

2η μέρα:

     

Ασχοληθήκαμε αναλυτικά με τα υλικά που ανακυκλώνονται στον μπλε κάδο και παίξαμε ένα παιχνίδι, όπου έπρεπε να “μεταφέρουμε” διάφορα υλικά στον μπλε ή στον πράσινο κάδο.

Μπλέ κάδος

3η μέρα:

     

Ασχοληθήκαμε με τον καφέ κάδο των οργανικών απόβλητών και τον πράσινο κάδο με τις ηλεκτρικές συσκευές. Εξηγήσαμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να ρίχνουμε σε αυτούς τους κάδους και στην συνέχεια παίξαμε ένα παιχνίδι, όπου έπρεπε να τοποθετήσουν τα διάφορα υλικά στον καφέ ή στον πράσινο κάδο.

Οργανικά απόβλητα – ηλεκτρικές συσκευές ανακύκλωση

     

Μιλήσαμε για τους κανόνες της ανακύκλωσης και εξηγήσαμε γιατί είναι σημαντικό να τους ακολουθούμε.

https://docs.google.com/presentation/d/1w8b-UluMIrXN6rrRDloMr6SSK9z1GFP9ORmWesQzfDo/edit?pli=1#slide=id.p8

Έπειτα παίξαμε ένα παιχνίδι που είχαμε δημιουργήσει οι ίδιες, σε μία πλατφόρμα.

https://wordwall.net/el/resource/2635022/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7

5η μέρα

Την τελευταία μέρα αφοσιωθήκαμε στο να παίξουμε διάφορα παιχνίδια σχετικά με την ανακύκλωση και κάθε παιδί μας παρουσίασε τα υλικά για την ανακύκλωση, που είχε συλλέξει στο σπίτι του όλη την εβδομάδα.   https://wordwall.net/el/resource/10980746/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7

https://wordwall.net/el/resource/11106022/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7

https://wordwall.net/el/resource/13769444/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7

Η συζήτηση και οι δράσεις γύρω από την ανακύκλωση συνεχίστηκαν και στο σχολείο μας με την επανεκκίνηση μας τον Μάιο και θυμηθήκαμε τις καλές μας συνήθειες από την αρχή της σχολικής χρονιάς να φέρνουμε καπάκια,μπαταρίες,τηγανέλαιο  και φυσικά να γεμίζουμε τον κάδο της ανακύκλωσης με ανακυκλώσιμα υλικά από την καθημερινότητα μας μέσα στην τάξη!!!

Η ανακύκλωση είναι Στάση Ζωής και δεν σταματά ποτέ!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...