Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Παγκόσμιες ημέρες του Οκτωβρίου. 2021-22

 Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία»

εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.

Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους,

αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Με αφορμή αυτή την μέρα μιλήσαμε και μεις για τα πολυαγαπημένα αυτά πρόσωπα μέσα από πίνακες ζωγραφικής αλλά και τα προσωπικά μας βιώματα.

Διαβάσαμε το υπέροχο βιβλίο το : «Μαγικό Καπέλο της γιαγιάς «της Κατερίνας Τζαβάρα και φτιάξαμε και μεις τα δικά μας μαγικά καπέλα.

στολίσαμε καρτούλες σε σχήμα καρδιάς και γράψαμε επάνω ωραίες ευχές.

50   IMG 20211027 190201 51

n 1 z m 2

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων και την καλή διαβίωση.

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, η ημέρα γιορτής του Φραγκίσκου της Ασίζηςπροστάτης άγιος των ζώων.

Ο εορτασμός της Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων αποτελεί αφορμή  για να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλα τα ζώα.

Γιορτάζεται με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε χώρα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την πίστη ή την πολιτική ιδεολογία.

Τιμώντας την ημέρα μιλήσαμε για τα ζώα το πως επιτρέπετε και πως όχι να τους συμπεριφερόμαστε ,μιλήσαμε για τα αγαπημένα μας κατοικίδια,είπαμε τραγούδια και ζωγραφίσαμε το παράξενο ζώο που θα θέλαμε να γνωρίσουμε καλύτερα.

49 57   b

 

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, γνωστή επίσης ως Διεθνής Ημέρα Εκπαιδευτικών, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου.

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών, η UNESCO και ο Διεθνής Οργανισμός Εκπαίδευσης διεξάγουν μια εκστρατεία κάθε χρόνο ώστε να προσφέρουν στον κόσμο μια καλύτερη γνώση για τους εκπαιδευτικούς και για τον ρόλο που διαδραματίζουν στην ανάπτυξη των μαθητών και της κοινωνίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών στοχεύει στο να επικεντρωθεί «στην εκτίμηση, την αξιολόγηση και τη βελτίωση όλων των εκπαιδευτικών του κόσμου» και να δώσει την ευκαιρία να εξετάσουν ζητήματα σχετικά με τους εκπαιδευτικούς και τη διδασκαλία.

Περισσότερες από 100 χώρες γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών και κάθε χώρα έχει τις δικές της εκδηλώσεις .

Εμείς μιλήσαμε για τα σχολεία του κόσμου και την προσφορά των δασκάλων στην ιστορία και τα παιδιά ζωγράφισαν και μας χάρισαν τα έργα τους με λόγια αγάπης.

54

 

Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών (clobal day )έχει οριστεί από το 2008 η 15η Οκτωβρίου

και φέτος το κάλεσμα σε αύξηση της ευαισθητοποίησης και κατανόησης της σημασίας του πλυσίματος των χεριών με σαπούνι και νερό, ως του πιο απλού και οικονομικού τρόπου για την πρόληψη των ασθενειών και την προάσπιση της ζωής, είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Έχει αποδειχθεί ότι πολλοί άνθρωποι δεν πλένουν τα χέρια τους όταν πρέπει, όπως για παράδειγμα πριν πιάσουν φαγητό, μετά τη χρήση τουαλέτας, όταν αλλάξουν την πάνα ενός μωρού, όταν φταρνιστούν, βήξουν ή πιάσουν τα χέρια άλλων ανθρώπων.

Το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών πρέπει να είναι  ψηλά στην καθημερινή μας ρουτίνα ως το πιο απλό και αποτελεσματικό μέτρο για προστασία από τις λοιμώξεις .

Πειραματιστήκαμε με το φακό και την ανίχνευση μικροβίων,μάθαμε το σωστό πλύσιμο των χεριών και την σημασία του.

53 52

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού όλες οι σχολικές μονάδες της χώρας  και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, οργάνωσαν  και υλοποίησαν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού. 

Μιλήσαμε για τον αθλητισμό και χαρήκαμε αθλητικό παιχνίδι στην αυλή του σχολείου μας.

 

55 56

Μάθαμε πάλι πολλά μέσα στο παιχνίδι και την χαρά!!!!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...