Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Παγκόσμια ημέρα των ζώων-4 Οκτωβρίου 2022!

 

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων 2022: Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα!!!!

34

4 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων 2022, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο την ίδια ημέρα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων καθιερώθηκε το μακρινό 1931 στο πλαίσιο ενός συνεδρίου περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία. Εκεί μάλιστα γιορτάστηκε για πρώτη φορά. Η συγκεκριμένη παγκόσμια ημέρα αποτελεί αφορμή για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα και όχι μόνο.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε επίσης ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Ως η πρώτη εξημέρωση ζώου από τον άνθρωπο καταγράφεται αυτή του κυνός, δηλαδή του σκύλου. Σύμφωνα με τον μύθο, τον σκύλο εξημέρωσε ο θεός Απόλλων και τον χάρισε στην αδελφή του, τη θεά Άρτεμη, για να τη συνοδεύει στο κυνήγι. Ένας άλλος μύθος αναφέρει ότι ο σκύλος προέκυψε από το Κέρβερο (τον φύλακα στις πύλες του Άδη).
38

ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ!

33

Έτσι και στο νηπιαγωγείο μας τα ζώα είχαν την τιμητική τους.

Ένα θέμα που πραγματικά υπεραγαπούν τα παιδιά.

Είναι ένα θέμα τόσο μεγάλο που δεν ξέρεις από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις….

Εμείς είχαν την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τα απειλούμενα ζώα και να σκεφτούν πως αν τα φροντίσουμε θα  προστατεύσουμε  το περιβάλλον.

35

Επικεντρωθήκαμε επίσης  στο

  • Να κατανοήσουν τα παιδιά ότι και τα ζώα έχουν δικαιώματα κι εμείς έχουμε υποχρεώσεις απέναντί τους .
  • 37
  • Να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να κακομεταχειριζόμαστε τα ζώα
  • Να κατανοήσουν ότι τα ζώα χρειάζονται φροντίδα, και αγάπη.
  • 36

Τα παιδιά που δεν είχαν ζώα μας είπαν ποιο ζωάκι θα ήθελαν να έχουν ή να υιοθετήσουν και πως θα το ονόμαζαν.

Γίναμε νονοί, των ζώων και γνωρίσαμε το έργο της wwf  με την υιοθεσία κάποιων ζώων

https://donate.wwf.gr/yiothetise

εθελοντικά όποιος  μπορεί, να υιοθετήσει ένα ζωάκι αν αυτό είναι εφικτό και γενικώς να βοηθάει διαρκώς όπως και όποτε μπορεί.

Ανατρέξαμε στο παρακάτω σύνδεσμο και είδαμε πως με μια εφαρμογή στα έξυπνα κινητά μπορούν τα ζώα εικονικά  να μεταφερθούν τρισδιάστατα δίπλα μας.

Προσπαθήσαμε αλλά δεν το καταφέραμε….ίσως αν οι γονείς έχουν καλή κινητή συσκευή να τα καταφέρουν……ακολουθήστε τις οδηγίες και πειραματιστείτε!!!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...