Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Εβδομάδα Κώδικα ΕΕ-2023

Το Νηπιαγωγείο μας, και οι εκπαιδευτικοί του, συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα με μια σειρά δραστηριοτήτων.

Η εβδομάδα κώδικα ήταν  από (7-22 Οctober 2023).



Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Δεχτήκαμε  λοιπόν την πρόσκληση της Leading teacher : Αννα Μαγκιώση GR-Magkiosi-009 να συμμετάσχουμε και μεις στην συμμαχία με ” Kωδικός : cw23-Jd3ZE και Title: " Coding and sustainability έτσι ώστε να κοινοποιήσουμε τις δικές μας ιδέες που έχουμε ετοιμάσει και να δούμε μαζί ιδέες ανθρώπων από όλη την Ευρώπη!

https://padlet.com/annmagiosi/coding-and-sustainability-hferxqtkt5fcg9mh?fbclid=IwAR3olvIBtMhie8rcJ2nvGRvZwGVj8bf5HOUDrDFI4WYZtlLd8aQXdWeQ6y0

Η πρόσκληση περιελάμβανε τις παρακάτω οδηγίες

Ώρα για παιχνίδια κωδικοποίησης! 



 Η Εβδομάδα Προγραμματισμού προσφέρει σε όλους τους μαθητές την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου, παρέχοντας σε σχολεία και εκπαιδευτικούς ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης, εκπαιδευτικό υλικό, διεθνείς προκλήσεις και ευκαιρίες ανταλλαγής δωρεάν.

 Μερικές ιδέες:

Δημιουργία έξυπνης πόλης, περίπατος στη φθινοπωρινή φύση, κύκλος νερού, αναδιάρθρωση δέντρων, ζώα με λουλούδια, εξοικονόμηση ενέργειας, κλιματική αλλαγή ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και να δημιουργήσετε τη δική σας δραστηριότητα σχετικά με το θέμα!

 Εμπνεύστε τους μαθητές σας! Ας λάβουμε όλοι μέρος και ας γιορτάσουμε την Εβδομάδα Κώδικα 2023!

Και ξεκινήσαμε.......

Α1 ΤΜΗΜΑ.

 "Διαλογή στην πηγή" 


Με αφορμή τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα "Διαλογή στην πηγή" - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην εβδομάδα code week με το θέμα της ανακύκλωσης.

Το ρομποτάκι μας σκοπό είχε να μαζέψει τα σκουπίδια, να τα φορτώσει και να τα οδηγήσει στον χώρο της ανακύκλωσης. Πρώτα τα παιδιά πραγματοποίησαν τη διαδρομή χρησιμοποιώντας τα πλακάκια του πατώματος της τάξης μας.

Έπειτα σχεδίασαν τη διαδρομή με τα βελάκια - κάρτες και τα τοποθέτησαν στο πάτωμα.

Και ακολούθησαν τη διαδρομή.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε την πίστα του beebot και προγραμματίσαμε το ρομποτάκι να μαζέψει τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια και να τα οδηγήσει στον κάδο της ανακύκλωσης.

Πάλι χρησιμοποιήσαμε τα βελάκια του κώδικα ώστε να μας βοηθήσουν στον προγραμματισμό. Ένα παιδί τοποθετούσε τα βελάκια του κώδικα και το άλλο προγραμμάτιζε το ρομποτάκι. Στο τέλος όλοι κάναμε έλεγχο.

Τέλος ολοκληρώσαμε με ένα φύλλο εργασίας στο οποίο έπρεπε τα παιδιά να σχεδιάσουν τα βελάκια της διαδρομής επάνω στο πλέγμα και να γράψουν τον κώδικα στο κάτω μέρος της εργασίας.









Άλλα παιδιά το κατάφεραν με επιτυχία άλλα δυσκολεύτηκαν αλλά προσπάθησαν και άλλα εγκατέλειψαν καθώς ήταν η πρώτη γνωριμία τους με τη γλώσσα προγραμματισμού. Την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα.

Σημασία είχε η χαρά στα μάτια όλων μας που μας πρόσφερε η δραστηριότητα.


 Α2 Τμήμα.

 Αγαπώ τη Γη,φροντίζω το περιβάλλον.



Με αφορμή την αγάπη μας για   την Πράσινη ενέργεια.

 -  αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην εβδομάδα code week και  με το θέμα της Πράσινης ενέργειας.

Μιλώντας για την ενέργεια και την επάρκειά της, είδαμε το βιβλίο <<Ο φίλος μας ο ηλεκτρισμός>> και βάλαμε και εμείς νερό στον υδρόμυλό μας (με ρευστή διάφανη κόλλα).



Συνεχίσαμε με το βιβλίο <<Το φωτισμένο περιβάλλον>> και γνωρίσαμε τις ανεμογεννήτριες (φυσήξαμε τη δική μας και την είδαμε να γυρίζει).



Ακολούθησε το βιβλίο << Ο Πέρης το περιβάλλον και η Ηλέκτρα της ΔΕΗ>> και απαριθμήσαμε 12 ορθές πρακτικές για χρήση της χωρίς σπατάλη, ώστε να μην επιβαρύνεται επιπλέον το περιβάλλον (τα παιδιά αναφέρθηκαν και στον ηλιακό θερμοσίφωνα),



Έπειτα παίξαμε με τη Bee-bot, που ήθελε και αυτή να γνωρίσει όσα μάθαμε και Ολα όσα μας δίνουν την Πράσινη ενέργεια.

Πήγε στην Ανεμογεννητρια, στην συνέχεια στον υδρόμυλο.

Ξεκουράστηκε κοντά στα δεντράκια και επισκέφτηκε το εργοστάσιο με τα Φωτοβολταικα .

Στο τέλος έφτασε στο ουράνιο τόξο και  του διηγήθηκε όλα αυτά τα θαυμαστά .





Το code week μας έστειλε και τα πιστοποιητικά μας για να θυμόμαστε την χαρά της συμμετοχής μας.




Εμείς περάσαμε υπέροχα ......δοκιμάστε και σεις.....

Ο καθένας μπορεί να διοργανώσει ή να συμμετέχει σε 
μια δραστηριότητα. Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο που ακολουθεί

https://codeweek.eu/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...