Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES SEPTEMBER 26 2023

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση φέτος όρισε την 26η Σεπτεμβρίου ως μέρα αφιερωμένη στις ευρωπαϊκές γλώσσες και εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να το γιορτάσουμε καθώς οι πολλές γλώσσες που μιλούνται στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και τα ελληνικά και τα αγγλικά, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμικού πλούτου αυτής της ηπείρου.

Δεν θα μπορούσαμε  να σκεφτούμε  καλύτερο τρόπο να τελειώσει ο Σεπτέμβριος από το να αφιερώσουμε μία μέρα όχι μόνο στα αγγλικά, αλλά γενικά στις γλώσσες της Ευρώπης.

 Μελετήσαμε με τα παιδάκια έναν χάρτη της Ευρώπης και ακολουθήσαμε την Big Suzy και τη Small Suzy στο ταξίδι τους από την Αγγλία μέχρι την Ελλάδα.




Όπως ξέρουμε οι χελώνες περπατάνε πολύ αργά και αυτό τους χάρισε άπλετο χρόνο να γνωρίσουν άλλες χελωνίτσες σε διάφορες χώρες από τις οποίες πέρασαν. 





Μιλήσαμε για το πόσο πολύ τις βοήθησε που ήξεραν να μιλάνε διάφορες γλώσσες και γενικά για το πόσο χρήσιμες μας είναι οι ξένες γλώσσες. 

Στο τέλος μάθαμε να χαιρετάμε κάποιον που γνωρίζουμε και να του λέμε γεια σου σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, συνδυάζοντας τον χαιρετισμό με την αντίστοιχη σημαία της χώρας αυτής.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...