Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας 2024 - 9 Φεβρουαρίου.

 Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Φεβρουαρίου, ημέρα θανάτου του Διονυσίου Σολωμού, του εθνικού ποιητή της Ελλάδας.


  


Η παγκόσμια ημέρα θεσμοθετήθηκε το 2017.




Ο εορτασμός της επιδιώκει να αναδείξει  την αξία της γλώσσας μας, τον θεμελιώδη ρόλο που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, όπως αυτός αποδεικνύεται από την ιστορικότητα και τη διαχρονικότητά της.

 Πρόκειται για μια γλώσσα που ομιλείται αδιάλειπτα εδώ και 40 σχεδόν αιώνες, γράφεται με την ίδια γραφή και το ίδιο αλφάβητο επί 28 αιώνες και με την ίδια ορθογραφία επί 24 αιώνες.


Στόχος είναι η εξοικείωσή των παιδιών με την ελληνική γλώσσα και τις δυνατότητες της  μέσα από παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες.

 Διαβάσαμε το ΜΠΛΟΥΜ – ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΝΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ της Μαριλενα Καββαδα.

 Ένα μουσικό εικονοβιβλίο – ΠΑΙΧΝΙΔΙ που προσκαλεί τα παιδιά στον κόσμο της χαράς! 

Της χαράς που μπορεί να τους προσφέρει η δημιουργία κι η έκφραση μέσα από την Ελληνική Γλώσσα… η έμπνευση κι η επινόηση… μέσα στα μονοπάτια της φαντασίας που γεννούν οι τέχνες του λόγου, της μουσικής και της ζωγραφικής.

Στο τέλος τα παιδιά δημιούργησαν το δικό τους βιβλίο με λέξεις περίεργες και  λέξεις που αγαπούν.


 Αγαπάμε τη γλώσσα μας.... Την σεβόμαστε ως αξία....



 Αισθανόμαστε υπερήφανοι!!!!!

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...