Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Κρατάμε την -Φλόγα- αναμμένη-2024

 

ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ……υπέρ Φλόγας.


Κάθε χρόνο το Νηπιαγωγείο μας στηρίζει την Φλόγα, το έργο της όποιας γνωρίζουμε όλοι μας.
Φέτος δεν καταφέραμε να πάρουμε μέρος στο καθιερωμένο παζάρι της Φλόγας που γίνεται στον πεζόδρομο της πόλης μας και στο οποίο συμμετέχουν σχολεία με τους εκπαιδευτικούς ,τους μαθητές και τους γονείς τους με δικές τους χειροποίητες δημιουργίες, προκειμένου ο καθένας μας με όση δύναμη έχει να κρατήσουμε την Φλόγα της αγάπης αναμμένη.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου μας στην προσπάθεια του να αναπληρώσει την φετινή μας απουσία από το παζάρι,  σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε με τα παιδιά τα δικά μας ημερολόγια και οι γονείς με την σειρά τους να στηρίξουνε την προσπάθεια τους .
Τα παιδιά έφτιαξαν ημερολόγια για να ενισχύσουν το σύλλογο γονιών παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια. 





Φιλοτέχνησαν μια αφίσα με το λογότυπο της Φλόγας. και ζωγράφισαν ελεύθερα για την δημιουργία ενός Άλμπουμ.




















Στείλαμε την πρόσκληση στο τμήμα Πάτρας Φλόγα ορίζοντας την ήμερα παράδοσης του χρηματικού ποσού....




Η παράδοση του ποσού  έγινε τελικά  στις 16 Φεβρουάριου ,μια ημέρα μετά την Παγκόσμια ημέρα  κατά του Παιδικού Καρκίνου από τα νήπια και των δυο πρωινών τμημάτων με υπεύθυνες Νηπιαγωγούς την κ. Δήμητρα Αγγελογιαννοπουλου,την κ. Ελένη Τσιμα ,την σχολική νοσηλεύτρια κ. Αρετή Σταυροπουλου ,την κ Γεωργία Παγανια- προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου  , σε εκπροσώπους του Συλλόγου Φλόγα Πάτρας την κ. Μαριτσα Λιοτου και την κ. Ρανια Σπυροπουλου.

Τα παιδιά παραδίδοντας το Φάκελο είπαν  τα λόγια του Ρίτσου:


"Ευχόμαστε όλα τα παιδιά να είναι καλά έτσι που και μεις να μην ντρεπόμαστε για την χαρά μας......"









Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι γονείς του Νηπιαγωγείου μας  καθώς και οι μαθητές των τμημάτων  Δ2 και Ε1 τάξεων του 2ου συστεγαζομενου Δημοτικού σχολείου Πατρών με τις υπεύθυνες εκπκαιδευτικους τις κ Κατερίνα Συλλαιδη και κ. Ζωή Χατζηστρατη στα πλαίσια της συνεργασίας μας του σχεδίου Μετάβασης  μαζί με  την διευθύντρια του 2ου Δημοτικού σχολείου Πατρών κ. Πηνελόπη Φραντζη.










Στο τέλος  όλοι οι μαθητές μαζί ,νήπια και οι μαθητές του Δημοτικού τραγούδησαν το Να αγαπάς του Παντελή Θαλασσινου στην νοηματική.





και κράτησαν καρτέλες με το σύνθημα:

Αγάπη δίχως όρους ------Αγαπάμε την Φλόγα  



Στόχος μας η  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και γονιών  για το έργο του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ», την ανάδειξη του εθελοντισμού και την κινητοποίηση των μικρών παιδιών που ως αυριανοί πολίτες συμμετέχουν σε δράσης αλληλεγγύης και υποστήριξης των ατόμων με χρόνιες παθήσεις.


Ευχαριστούμε την συντακτική ομάδα του patrasevents.gr!!!

https://www.patrasevents.gr/article/669876-praksi-agapis-iper-flogas-tou-15ou-nipiagogeiou-patron


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...