Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Δράσεις Μαΐου 2023-24.


Τελευταίος μήνας της Άνοιξης ο Μάιος τον υποδεχτήκαμε με λουλούδια και με μια ομαδική εργασία  το Λιβάδι της Άνοιξης και της φιλίας


  


αλλά και  το γνωμικό του Οδυσσέα Ελύτη : Την Άνοιξη αν δεν την βρεις την Φτιάχνεις.



Μετά τις διακοπές του Πάσχα  τα παιδιά ενθουσιώδη συζήτησαν για τις πασχαλινές αναμνήσεις τους και τις αποτύπωσαν σε αντίστοιχο φύλλο εργασίας.




Και φυσικά ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες για το δώρο της μαμάς που γιόρταζε στις 12 Μαΐου.














Τα παιδιά έφτιαξαν το πορτρέτο των μαμάδων τους με πολύ αγάπη και τις αποτύπωσαν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους..





Φωτογραφηθήκαμε με την ευχή ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΑ σε διάφορες πόζες  για την γιορτή της Μανούλας.




Οι φωτογραφίες μας αυτές έγιναν καδράκια 








Συζητήσαμε τους πολλαπλούς ρόλους της Μητέρας









Στις 16 Μαΐου μας επισκέφθηκε η συγγραφέας και ψυχολόγος της ελληνικής αστυνομίας Ιωάννα Τσάκωνα να μας παρουσιάσει το βιβλίο της "Η μάγισσα Ντόντο και η παράξενη συνταγή" μια ιστορία που πραγματεύεται αξίες όπως η συνεργασία, η καλοσύνη και η προσφορά. 


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ιωάννα Τσάκωνα εργάζεται ως Υγειονομικός Αξιωματικός στην Ελληνική Αστυνομία, με την ειδικότητα του Ψυχολόγου, απο το 2010. 

Τα τελευταία 4 χρόνια ασχολείται με την συγγραφή παιδικών βιβλίων.

 Μέχρι σήμερα έχει γράψει τρία παραμύθια. 

Σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 Μετά την ολοκλήρωση των βασικών της σπουδών συνέχισε διετή κύκλο μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, αποφοιτώντας απο το ΠΜΣ "Αντιμετώπιση του Πόνου- Ιατρική Ψυχολογία". 

Στην συνέχεια, πραγματοποίησε διετή εκπαίδευση στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Κλινική Ύπνωση στο Λονδίνο (Regents College - Psychotherapy and Hypnosis Training Academy) καθώς επίσης στις Γνωστικές Νευροεπιστήμες στο UCL Institute.

 Εχοντας ως στόχο τη διαρκή επιμόρφωση και κατάρτιση σε θέματα ψυχικής υγείας, ολοκλήρωσε δύο επιπλέον μετεκπαιδεύσεις στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η μια στην Εγκληματολογική Ψυχολογία και η άλλη στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων. 

Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και έχει ανακοινώσει επιστημονικές της εργασίες σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.

 Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. 

Η συγγραφέας κάνει διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών, βιωματικές ασκήσεις, χειροτεχνίες, δωράκια-έκπληξη για κάθε παιδάκι... 

Ένα πανέμορφο "ταξίδι" στο μαγευτικό χώρο των παιδικών βιβλίων, με μια οδηγό γεμάτη πάθος και αγάπη σε αυτό που κάνει, την ψυχολόγο-συγγραφέα Ιωάννα Τσάκωνα. 

Το πρώτο της βιβλίο πραγματεύεται τόσο την αξία της προσπάθειας στη ζωή μας όσο και την σπουδαιότητα της αναγνώρισης της δύναμης, που κρύβουμε μέσα μας, προκειμένου να απομακρύνουμε κάθε ανασφάλεια, το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο της, πραγματεύεται αξίες όπως αυτές της συνεργασίας, της φιλίας, της καλοσύνης και της προσφοράς και τέλος, το τρίτο της βιβλίο αναφέρεται στους φόβους, που καλούνται να διαχειριστούν τα παιδιά μας.



Η επίσκεψη αυτή είχε διπλό στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά το επάγγελμα του συγγραφέα, καθώς ήταν στα πλαίσια του 4ου εργαστηρίου δεξιοτήτων και μέρος των εσόδων από την αγορά του βιβλίου να κατατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.




Η μαγισσουλα Ντοτο με την παράξενη συνταγή της και το ραβδάκι της μας μάγεψε!!!! Μας έδειξε το τρόπο να βλέπουμε με τα μάτια της ψυχής και της καρδιάς μας και να δημιουργούμε δεσμούς δυνατούς, αγάπης, φιλίας αλληλοσεβασμού και κατανόησης.
Σε ευχαριστούμε Ντόντο.!!!








Μια δράση με πολλαπλούς στόχους και ιερό σκοπό!!!!
Πήραμε και δώσαμε αγάπη!!!!


Ιωάννα Τσάκωνα Ιωάννα μου σε ευχαριστούμε για την υπέροχη συνεργασία. Είσαι ένας άνθρωπος θετικός , δοτικός, ζεστός,με πολλή αγάπη για τα παιδιά και τον συνάνθρωπο. Η δράση φιλαναγνωσιας με δική σου πρωτοβουλία μετουσιώθηκε σε πράξη αγάπης και προσφοράς.

 Σε ευχαριστώ για την όμορφη αυτή ανάρτηση και τα ωραία σου λόγια για το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών. Ευχαριστώ τα Στρουμπειακια,τους εκπαιδευτικούς μας και τους γονείς για την ανταπόκριση και το αγκάλιασμα αυτής της δράσης η οποία είχε πολλαπλούς στόχους και ιερό σκοπό. 

Εις το επανιδείν!!!!



Η συγγραφεας μας έστειλε τις δικές της ευχαριστίες για την όμορφη δράση 



Στις 23 Μαΐου επισκεφτήκαμε την δημοτική βιβλιοθήκη Πατρών να γνωρίσουμε το επάγγελμα του βιβλιοθηκονόμου και να μυήσουμε τα παιδιά στην φιλοσοφία του δανεισμού βιβλίων.

Μάλιστα σε αυτή τη δράση μας συνόδευσαν και μαμάδες των μαθητών και τις ευχαριστούμε πολύ για αυτό



Μας ξενάγησαν στην αίθουσα με τα βιβλία των ενηλίκων. Μας εξήγησαν πως μπορεί κάποιος να γίνει μέλος και τη διαδικασία δανεισμού.

Ξεναγηθήκαμε και στο τμήμα της γλώσσας braille για του τυφλούς και τα παιδιά έπιασαν σελίδες τυπωμένες με τη μέθοδο Braille και ενημερώθηκαν για την μετατροπή σελίδων βιβλίων σε braille





Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης όπου στα παιδιά διαβάστηκε το παραμύθι "το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί" της Βασιλικής Κάργα και ζωγραφήσαμε τις εντυπώσεις μας.








Ολοκληρώσαμε και την δράση μας με την δανειστική βιβλιοθήκη.
Τηρήσαμε το Συμβόλαιο κανόνων και όλοι περάσαμε υπέροχα.












Στα πλαίσια των δράσεων ομαλής μετάβασης στο Δημοτικό τα νήπια έκαναν μάθημα με τον γυμναστή κύριο Κώστα  και την Ε' τάξη της κυρίας Ζωής.......



Και έγινε η τελετή υιοθεσίας. Μαθητές της Ε' τάξης υιοθέτησαν τα νήπια και υπέγραψαν από κοινού συμβόλαιο υιοθεσίας.





Περάσαμε πολύ ωραίες στιγμές δημιουργικής απασχόλησης και ελεύθερου παιχνιδιού και ζωγραφικής









Πήραμε πολύ μεγάλη χαρά με τα καινούργια παραμύθια και δώρα που μας χάρισαν εκπαιδευτικοί αλλά και παλιοί γονείς και συμμαθητές μας από το ίδιο σχολείο.
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.










ενώ συνεχίσαμε να παίζουμε με τα γράμματα της αλφαβήτας με κάθε ευκαιρία






























Αγαπάμε αριθμούς και φέτος ξεπεράσαμε και το 10




Ταξιδεψαμε ως την Ιαπωνία παρέα με τον κύριο Μικρούλη και ζωγραφίσαμε το ξακουστό βουνό Φούτζι.





Ο Μαιος ο Μήνας που γιορτάζει ο Αγίος Κωσταντίνος και η Αγία Ελένη ,χαρίσαμε τις ζωγραφιές μας στους εορτάζοντες.







 








Δράσεις Μαΐου 2023-24.

Τελευταίος μήνας της Άνοιξης ο Μάιος τον υποδεχτήκαμε με λουλούδια και με μια ομαδική εργασία  το Λιβάδι της Άνοιξης και της φιλίας    αλλά ...