Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

2 Απριλίου 2023 – Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.


Ευχαριστούμε θερμά το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας που μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε και μεις ως 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών!!!!

Μαθητές ,εκπαιδευτικοί, απο την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και διάφοροι φορείς ένωσαν την φωνή τους για την Παγκόσμια Ημέρα του Αυτισμού-2 Απριλίου.

https://www.youtube.com/watch?v=7s1RYXxLYIg

Συγχαρητήτρια για την όμορφη πρωτοβουλία σας αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες.!!!!






Με μπλε χρώμα θα φωτιθεί η  Αψίδα του Αδριανού,

το βράδυ της 2ας Απριλίου, για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό. Πρόκειται για μια ξεχωριστή δράση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Light it up Blue» όπου εκατοντάδες κτίρια και ιστορικά μνημεία σε όλο τον κόσμο θα φωτιστούν με μπλε χρώμα. Είναι μια παγκόσμια προσπάθεια για να σταματήσουν οι διακρίσεις που υφίσταται τα άτομα με αυτισμό, μια αναπτυξιακή διαταραχή που  αφορά όλο και περισσότερο πληθυσμό. 

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά

δήλωσε: «Η Πύλη του Αδριανού φωτίζεται συμβολικά με μπλε χρώμα στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό, για να μας κάνει να σκεφτούμε τους διαφορετικούς κόσμους που βρίσκονται δίπλα μας. Ας τη δούμε από τις δύο της όψεις, αισιοδοξώντας με τη σκέψη ότι κάθε διαφορετικότητα, κι αυτή του αυτισμού επίσης, πρέπει να βρίσκει ανοιχτή την πόρτα της επικοινωνίας κι αυτό αποτελεί ευθύνη και φροντίδα όλων μας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...