Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

 

Μεγάλη γιορτή λήξης του Νηπιαγωγείου μας 2019

Η Μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή λήξης πραγματοποιήθηκε  στο Νηπιαγωγείο μας με επιτυχία!

 

Τι γρήγορα περνάει ο καιρός….. ο ευχάριστος και δημιουργικός χρόνος τρέχει σαν νερό!!!

Οι Αγαπημένοι μας γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, φίλοι, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και συγγενείς,ήρθαν όλοι με χαρά την Παρασκευή 7-6-2019 και ώρα 7:00 μ.μ στο προαύλιο  του σχολείου μας και γιορτάσαμε όλοι μαζί το τέλος της σχολικής μας χρονιάς!!

      

Στην είσοδο υπήρχε μέγας κανόνας αυστηρός…..για να μπουν και να δουν όλα αυτά που με κέφι ετοιμάσαμε έπρεπε να πληρώσουν με ανακυκλώσιμα υλικά. Να γεμίσουν τους κάδους που φιλοτέχνησαν τα παιδιά και βρίσκονταν στην είσοδο του σχολείου μας με χαρτί,πλαστικό ,αλουμίνιο και γυαλί. Η Ανακύκλωση είναι πια για μας ζήτημα ζωής και τιμής!!!

   

Τα παιδιά παρουσίασαν θεατρικά και καλλιτεχνικά δρώμενα γεμάτα μουσική και χρώματα!Μία αναδρομή στα όσα ωραία και θαυμαστά μάθαμε και τούτη την χρονιά.

Ο τίτλος της  :Με Φιλαναγνωσία,Αειφορία,Ανακύκλωση και Μαγνητισμό στήσαμε γλέντι και τρελό χορό.

Το θέμα της γιορτής μας ήταν έκπληξη για όλους τους καλεσμένους μας. Ζητήσαμε από τα παιδιά να το κρατήσουν μυστικό…Όλα τα μάθαμε στο σχολείο,λόγια,χορευτικά,τραγούδια.

Ώρες ελάχιστες για πρόβες, όμως πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε. Στηριχτήκαμε στις πιο σημαντικές στιγμές, δύσκολη βέβαια η επιλογή γιατί είχαμε αμέτρητες ωραίες στιγμές μάθησης…  Για την γιορτή μας τελικά αποφασίσαμε το θέμα να είναι τα κύρια προγράμματά μας. Και  δείξαμε κάτι  από  την φιλαναγνωσία , τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ανακύκλωση και τον μαγνητισμό..  για ένα κόσμο όμορφο και πιο σωστό.

Μία γιορτή που τα είχε όλα……Τραγούδια,ποιήματα,αιτήματα περιβαλλοντικά,λόγια αγάπης για την μαμά και τον μπαμπά,αγάπη για τα βιβλία,παιχνίδια,γέλια,χορούς,σπασιμό πινιάτας ,παγωτά,σνακς,φαγητά,γλυκά και πολλά πυροτεχνήματα.

Πραγματοποιήθηκε έκθεση κατασκευών και γωνιές για κάθε μας πρόγραμμα ξεχωριστά όπου οι προσκεκλημένοι μας είχαν την δυντότητα να θαυμάσουν όλα όσα φτίαξαμε και μάθαμε την φετινή σχολική χρονιά.

          

Έγινε η Ομιλία από την προϊσταμένη του Νηπ/γείου κ. Παγανιά Γεωργία


Παρουσίαση των προγραμμάτων μας από την κ. Ιωάννα Φερμελή


Προσφωνήσεις επίτιμων καλεσμένων μας και προσφορά δώρων από τα παιδιά (λουλούδια-Βασιλικούς για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

   

και κατασκευές όπως αυτή η αφίσα αφιερωμένη στην συγκέντρωση τηγανέλαιου που υλοπουήθηκε καθολη την διάρκεια της φετινής χρονιάς και δόθηκε στον υπεύθυνο του Collect Oil κ.Φώτη.)

   

και αυτοί ανταπέδωσαν για το τηγανέλαιο γραφική ύλη

  

και η γιορτή μας ξεκινά…..

  
Εισαγωγή παιδιών : Εμπρός Στρουμφ
Τραγούδι αποχωρισμού (Μουσική Auld Land Syne- από παραδοσιακό σκωτζέζικο τραγούδι του 1788)- τραγουδά Ευτύχης Μπλέτσας, στίχοι Περικλής Περρωτής (αφιερωμένο στη μνήμη του Σπυρίδωνος Ιντζεγιάννη, αρχηγό προσκόπων Ζωγράφου, που όποια προσκοπική πέτρα και να σήκωνες, τον έβρισκες από κάτω)

Και να που έφθασε ετούτη η στιγμή, η δύσκολη και συγκινητική, αντίο να πούμε όλοι μαζί στο αγαπημένο μας Νηπιαγωγείο.

Παλιό και ωραίο παρελθόν, που ζήσαμε μαζί, θα’ναι γραμμένο πάντοτε βαθιά μες στην ψυχή.

Κι αν όλα χάσεις στη ζωή και πλούτη και αγαθά, σου μένουν φίλοι αληθινοί, πιστοί παντοτινά.

Τα χέρια δώστε σταυρωτά ετούτη τη στιγμή και τη φιλία αυτή παιδιά σφραγίστε στην ψυχή

Όχι δε χωριζόμαστε για πάντοτε παιδιά, μα θα ξαναβλεπόμαστε συχνά.

Τραγούδι «Ότι αξίζεις θ’ αγαπάς»
Κατάθεση μηνυμάτων και αιτημάτων προς το Δήμαρχο με θέμα την Ανακύκλωση και την Φιλαναγνωσία σε μία ωρία κατασκευή πλοίου από ανακυκλώσιμα υλικά!!!

  
Τραγούδι- ποίημα «Έχεις δει ποτέ μαγνήτη»
Χορευτικό Χόκυ πόκυ με μαγνητισμό
Τραγούδι «Καλοκαίρι μου μυρίζει»
Ύμνος του βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά
Η καλύτερη μαμά του κόσμου- τραγούδι
Απαγγελία τετράστιχων για την  μαμα μας από τα αγόρια μας
Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου(τραγούδι)
Απαγγελία τετράστιχων για τον μπαμπα μας από τα κορίτσια μας
Χορευτικό «Μ’ ένα βιβλίο…αναζητώ»
Χορευτικό Ελλάδα μου όμορφη
Τα παιδιά απαιτούν
Τα θέλω της πόλης μας

       

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:09

 

         
Θεατρικό δρώμενο με απαγγελία ποιήματος «Η γοργόνα από το Σκουπιδονήσι στο νησί των Πυροτεχνημάτων»εμπνευσμένο από τα προγράμματα μας και από τα παραμύθια που μαγεύουν μικρούς και μεγάλους και συγκεκριμένα την Μικρή Γοργόνα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και το Νησί των Πυροτεχνημάτων του Ευγένιου Τριβιζά.H μικρή γοργόνα από το σκουπιδονήσι ονειρεύεται ένα κόσμο όμορφο όπως το να ζήσει στο νησί των Πυροτεχνημάτων !!

  
Παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά (ψάρεμα μαγνητικό-ζωγραφίζω το σήμα της Ανακύκλωσης-επιδαπέδιο παιχνίδι μνήμης για τις πηγές Ανανεώσιμης ενέργειας- περνώ το τούνελο- γεμίζω τον κάδο ΑΦΗΣ με μπαταρίες,Ρίχνω το τηγανολαδάκι στον ειδικό κάδο συλλογής

      

Χορευτικά-ζειμπέκικο της Ολυμπιάδας

 

Για το  τέλος της γιορτής είχαμε μια  έκπληξη για τα παιδιά, γιατί το αξίζουν. Είχουμε την χαρά να έχουμε κοντά μας τον Μάριο … από την ομάδα Φρου-Φρου και την Δήμητρα Ηλιοπούλου που ασχολήθηκε με το Face painting και τη δημιουργία της υπέροχης πινιάτας που θα σπάσουν τα παιδιά.

Σας ευχαριστούμε πολύ!!!Δήμητρα με το απίστευτο ταλέντο σου και το εξαιρετικό ήθος του επαγγελματία μας μεταμόρφωσες σε αγαπημένους ήρωες και η ευτυχία στα προσωπάκια μας ήταν εκπληκτική και εσύ Μάριε με ένα μαγικό τρόπο έκανες τα παιδιά να το διασκεδάσουν με την ψυχή τους .Το χαρήκαμε πραγματικά μικροί και μεγάλοι!!!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

       

 

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:14

  

 

Τα παιδιά δεν διαφέρουν πολύ από τους χαρταετούς. Είναι φτιαγμένα να πετάνε. Χρειάζονται όπως λέει ο Grahaμ, αέρα – απεριόριστη αγάπη – εμπιστοσύνη και ενθάρρυνση. Αυτά βάλαμε τα δυνατά μας και μεις να προσφέρουμε σε 44 διαφορετικές προσωπικότητες . Αλλά ξέρετε κάτι νομίζω τα καταφέραμε,  γιατί παίρναμε δύναμη από την δική σας αγάπη και εμπιστοσύνη που ως γονείς μας δείχνετε καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εσάς τους γονείς  για όλα όσα κάνατε και μοιραστήκατε μαζί μας τα οποία θα ήθελα πολλές ώρες για να τα απαριθμούμε.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω, την κα. Μαρία Μαρκέτου, διευθύντρια του συστεγαζόμενου δημοτικού σχολείου για την άψογη συνεργασία μας κι αυτή τη χρονιά αλλά και τους εκπαιδευτικούς για τις κοινές δράσεις που υλοποιήσαμε παρέα στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης των παιδιών μας από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό. Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που βρισκόμαστε σε αυτό το σχολείο και  συμπορευόμαστε μαζί τους και μας δίνεται αυτή η δυνατότητα. Ευχαριστούμε επίσης όλο το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου μας το οποίο είναι οι αφανής ήρωες, οι άνθρωποι πίσω από τα φώτα που είναι εκεί για μας κάθε στιγμή. Σας ευχαριστούμε, κ.Σούλα – κ.Βάσω –κ. Ρούλα, να είστε καλά.

Δεν θα μπορούσαμε, να μην δώσουμε τις ευχαριστίες μας και τα συγχαρητήρια μας στον Σύλλογο Γονέων για το μεγάλο έργο που επιτέλεσαν και την στήριξη που μας προσφέρουν.

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα παιδιά του Δημοτικού που πάνα ακούραστα στα διαλείμματα τους μας βοηθούσαν πολύ.Να έχουν καλή πρόοδο και πάντα αισθήματα αλληλεγγύης δίνοντας με χαρά ένα χέρι βοήθειας.

 

 

Και τώρα Λίγα λόγια επιγραμματικά ένα σχέδιο πορείας των προγραμμάτων των σχολείων μας τα οποία αναφέρθηκαν στην αρχή της εκδήλωσης μας και  θυμηθήκαμε σημαντικές στιγμές από την πορεία τους.

Ξεκινήσαμε φέτος πρόγραμμα Ανακύκλωσης το «Be cool and Recycle in school» στο οποίο συμμετείχαν 28 σχολεία από Ελλάδα – Σερβία – Κύπρο και Ισπανία με σκοπό να βοηθήσουμε το περιβάλλον ξεκινώντας από τα σχολεία μας – τα σπίτια μας – την γειτονιά μας – την πόλη μας – την χώρα μας – τον κόσμο όλο.

Μάθαμε πολλά… Λειτουργήσαμε παρ’ όλο των μεγάλο αριθμό σχολείων σαν να είμαστε ένα. Γνωριστήκαμε πρώτα οι εκπαιδευτικοί μεταξύ μας και στη συνέχεια τα παιδιά.

Ανταλλάσσαμε απόψεις – ιδέες – συνεργαστήκαμε σε κοινές δράσεις – δημιουργήσαμε από κοινού με την βοήθεια του υπολογιστή και  των web2 εργαλείων .Επικοινωνήσαμε με την βοήθεια του skype και του ταχυδρομείου. Δημιουργήθηκε συνεργατικά  η αφίσα και  η μασκότ του προγράμματος. Αρχικά με βάση τον προγραμματισμό κάναμε το ιστόγραμμα μας σχετικά με το τι ξέραμε για την Ανακύκλωση – τι θέλουμε να μάθουμε και πως θα το μάθουμε. Προτείναμε ανακυκλώσιμα υλικά προς διερεύνηση. Φτιάξαμε τη γωνιά ανακύκλωσης – Συμμετείχαμε στη συλλογή καπακίων και τηγανέλαιο το οποίο συνδυάστηκε και με το πρόγραμμα της ελιάς από το ολοήμερο τμήμα. Το έργο ήταν ανοιχτό στην έκθεση προτάσεων και σχετικών πρωτοβουλιών.

Δημιουργήσαμε ένα παραμύθι ανακύκλωσης ,κάθε σελίδα και από ένα σχολείο ,ένας το ξεκινούσε και ο επόμενος το συνέχιζε παντα συνεργατικά – Φτιάξαμε άπειρες κατασκευές χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά.

Παίξαμε πολλά κοινά παιχνίδια με ανακυκλώσιμα και οικολογικά που δημιουργήθηκαν από τους εταίρους μας

Ξεκινήσαμε καμπάνια ενημέρωσης με αφίσες τις οποίες αναρτήσαμε σε όλες τις τάξεις του δημοτικού – και έντυπο υλικό με την μορφή εφημερίδας. Γράψαμε γράμμα στον δήμαρχο και άλλα πολλά.

Και όλα αυτά γιατί πιστεύουμε ότι Η ανακύκλωση ενώνει και το χαμόγελο της γης μεγαλώνει.

Παράλληλα με την Ανακύκλωση Παίξαμε με τους μαγνήτες και τις φυσικές επιστήμες ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που μας έδωσε την δυνατότητα τα παιδιά μας να προσεγγίσουν τους μαγνήτες και τα μαγνητιζόμενα υλικά και αντικείμενα αρχικά μέσα από το ελεύθερο και στη συνέχεια το οργανωμένο παιχνίδι. Ασχοληθήκαμε επίσης με τις δυνάμεις μεταξύ των μαγνητών. Συνεργάστηκαν και εξέφρασαν τις σκέψεις τους και τις ιδέες τους. Το πρόγραμμα διήρκησε 4 μήνες με εντυπωσιακά αποτελέσματα και παρουσίαση των αποτελεσμάτων στο Φεστιβάλ στο μουσείο Επιστημών.

Επίσης ασχοληθήκαμε με ένα δεύτερο πολιτιστικό πρόγραμμα που εμπίπτει στο θεματικό άξονα Φιλαναγνωσία. Ο τίτλος του είναι «Τα Στρουμπειάκια εξορμούν στο νησί των πυροτεχνημάτων να βρεθούν».

Στόχος μας είναι η γλωσσική ανάπτυξη, ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου και η καλλιέργεια της φαντασίας.

Προσεγγίσαμε θεματικά τα δικαιώματα του αναγνώστη, τη συντήρηση των βιβλίων, τη μέθοδο γραφής Braille, τους κανόνες λειτουργίας της βιβλιοθήκης – κλπ.

Τέλος μας μάγεψε και το project  για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το φρέσκο αίμα Νηπιαγωγών τις ασκούμενες φοιτήτριες μας του ΕΣΠΑ την κ. Κωνσταντίνα Χουρσαλά και την κ. Ηρώ Ζαχαριάδη. Το project είχε τίτλο: Ήλιος-αέρας-νερό οι βοηθοί μας για έναν όμορφο κόσμο.

 Ευχαριστούμε και καλή σας σταδιοδρομία!!!!

Οι γονείς είχαν επίσης  την ευκαιρία να δουν ομαδικές εργασίες των παιδιών τους και να πραγματοποιηθεί η διάχυση των αποτελεσμάτων στη σχολική μας κοινότητα.

Και με το κλείσιμο η βραδιά μας έγινε μοναδική με την έκπληξη των πυροτεχνημάτων !!!!! Στρουμπειο the No 1.

  

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:11

 

και μετά παγωτά και γλυκά

 

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα νηπιάκια μας που άφησαν το νηπιαγωγείο και του χρόνου θα γίνουν μαθητές του Δημοτικού!!!!
Καλή αντάμωση με τα προνηπιάκια μας που θα έχουμε την χαρά να τα ξαναέχουμε στο σχολείο μας του χρόνου!!!!

Το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας
  
σας εύχεται…..

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ και τρέλα και ξεγνοιασιά!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...