Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Αποκριάτικες δραστηριότητες φοιτητριών Δ έτους. 2019

 


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ 1/3/2019 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Δ’ΕΤΟΣ

Αρχικά  οι στόχοι  της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι το οποίο είναι ευχάριστο για αυτά να ομαδοποιήσουν τις μάσκες ως προς το χρώμα και στην συνέχεια να ζωγραφίσουν την δική τους μάσκα.

Η δραστηριότητα ξεκινά καλώντας τα παιδιά να συγκεντρωθούν στην γωνιά του υπολογιστή και αφού έχουμε ένα κουτάκι το οποίο περιέχει χαρτάκια που γράφουν επάνω διάφορα χρώματα ,ζητάμε από κάθε παιδί να τραβήξει ένα χαρτί και όποιο χρώμα γράφει το χαρτί του δίνουμε και την ανάλογη μάσκα.

 

 

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και όλα τα παιδία έχουν πάρει μάσκες ζητάμε να χωριστούν σε ομάδες με βάση το ίδιο χρώμα ,βάζουμε να ακούσουν στον υπολογιστή το τραγούδι  «ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΚΟΠΕΛΙΕΣ» ,στην συνέχεια εκτελούν συγκεκριμένες κινήσεις με βάση το χρώμα της  μάσκας που έχουν. Με εξαίρεση το άσπρο και μαύρο χρώμα που έκαναν όλα μαζί τα παιδιά.

Παίζουμε τα χρώματα αγόρια, κοπελιές,

παίζουμε τα χρώματα δίχως ζαβολιές.

 

Στο κόκκινό χοροπηδάμε

στο πράσινο τραγουδάμε

στο μωβ αστεία λέμε

και στο μαύρο κλαίμε

 

Στο κίτρινό τρελά γελάμε

στο μπλε σαν το νεράκι πάμε

σαν έρθει το πορτοκαλί

ο πετεινός ψηλά λαλεί.

 

Χιονάνθρωπος είμαι στο άσπρο

στο ροζ ένα πουλί μονάχο

στο μπεζ το σώμα κουλουριάζω

στο γκρι μ’ όλη τη δύναμη φωνάζω!

 

Τέλος αφού ολοκληρωθεί το παιχνίδι ζητάμε από τα παιδία να ζωγραφίσουν την δική τους μάσκα.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΚΑΠΕΛΟ  1/3/2019   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΑΛΕΞΙΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ  Δ’ΕΤΟΣ

 

Στόχος της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι μέσα από ένα παιχνίδι το οποίο είναι αρκετά οικείο στα παιδιά το (περνά-περνά η μέλισσα) να έρθουν σε επαφή με μαθηματικές έννοιες.

Η δραστηριότητα ξεκινά αρχικά συγκεντρώνοντας τα παιδιά στην παρεούλα λέγοντάς τους ότι θα παίξουμε περνά-περνά η μέλισσα. Στην συνέχεια ορίζουμε 2 αρχηγούς, οι οποίοι διαλέγουν μεταξύ κάτι που τους αρέσει πολύ. τότε στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλον και τα υπόλοιπα παιδιά κάνουν μία ουρά στο πλάι.

Oi δύο αρχηγοί  χτυπούν τα χέρια τους ψηλά και οι υπόλοιποι περνούν από κάτω τραγουδώντας: «Περνά περνά η μέλισσα με τα μελισσόπουλα και με τα παιδόπουλα, οι μέλισσες περνούν για να δούμε ποιον θα πρωτοπιάσουμε». Σταματούν το τελευταίο παιδί που περνάει από κάτω φοράει το καπέλο και του λένε μυστικά στ’ αυτί αυτά που έχουν βάλει για να διαλέξει.

Αφού επαναληφθεί η διαδικασία για όλα τα παιδιά δημιουργούνται 2 αλυσίδες και στο τέλος μετρούν πόσα παιδιά είναι σε κάθε αλυσίδα.

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...