Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς με αγάπη και φιλία.2020.

 


ΑΓΚΑΛΙΑ-ΑΓΑΠΗ -ΦΙΛΙΑ.

Κάθε 21 Ιανουαρίου όλοι οι άνθρωποι της Γης αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Μία αγκαλιά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ωφελεί τη σωματική και πνευματική μας υγεία.

Οι ειδικοί τη θεωρούν ως το καλύτερο φάρμακο, αφού τα οφέλη της είναι πολλά και έστω και μία αγκαλιά μέσα στην ημέρα μπορεί να μας χαρίσει μία καλύτερη ζωή.

Η ιδέα προήλθε το 1986 από τον φοιτητή Kevin Zaborney, ο οποίος έψαχνε ακόμη έναν τρόπο ώστε να προσφέρουμε αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπάμε. Μπορεί να μην έχει καταγραφεί επίσημα ως παγκόσμια ημέρα από τον ΟΗΕ, αλλά όλες οι χώρες το αναπαράγουν και το υιοθετούν.

Η Virginia Satir, μια σπουδαία οικογενειακή ψυχολόγος λέει ότι χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, 8 για να διατηρηθούμε και 12 για να εξελιχθούμε.

Αφορμή για το θέμα στάθηκε ο πίνακας του Pablo Picasso Οι φίλοι.

Ζωγραφίσαμε και μείς τους δικούς μας φίλους

         

Διαβάσαμε βιβλία -παίξαμε -τραγουδήσαμε δημιουργήσαμε τα δέντρα της φιλίας.

Το βιβλίο  της Ζωρζ Σαρή.

Λίγα λόγια…..Όταν το κόκκινο κουμπί κόπηκε και έχασε τη θεσούλα του, τη κουμπότρυπά του, ένιωσε άχρηστο, χαμένο, μπερδεμένο, χωρίς φίλους. Τότε εμφανίστηκε η δυναμική , γυαλιστερή βελόνα και ξεκίνησε μια όμορφη και παντοτινή φιλία…

Βάλαμε βραχιολάκια με κουμπάκια στα χεράκια και  συνθέσαμε το Κουμπόδεντρο της Φιλίας.

 

 

Το βιβλίο Του σκοινιού τα μανταλάκια του Παπαθεοδούλου Αντώνη

Λίγα λόγια…..Αν βγείτε στην αυλή, στο μπαλκόνι, στην ταράτσα και δείτε του σκοινιού τα μανταλάκια να μαλώνουν για μια κάλτσα, για ένα κασκόλ, ένα μαγιό ή ένα μαντίλι, μη βγάλετε συμπέρασμα πως δεν είναι καλοί κι αγαπημένοι φίλοι! Γιατί οι καλοί φίλοι φαίνονται στα δύσκολα…

Ζωγραφίσαμε ,φτιάξαμε και τα μανταλοανθραπάκια με το δέντρο της φιλίας τους

       

Και το βιβλίο Τα χάρτινα Αεροπλανάκια του  Συγγραφέας: Helmore Jim

Λίγα λόγια….

Η Μία και ο Μπεν είναι οι καλύτεροι φίλοι. Μαζί φτιάχνουν χάρτινα αεροπλανάκια και εύχονται μια μέρα να φτιάξουν ένα αεροπλανάκι τόσο τέλειο, που να μπορεί να πετάξει ως την αντίπερα όχθη της λίμνης. Όμως η οικογένεια του Μπεν μετακομίζει μακριά…

Θα καταφέρουν τα δύο παιδιά να παραμείνουν φίλοι και να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους;

Μια τρυφερή, λυρική ιστορία για δύο αχώριστους φίλους που ονειρεύονται να πετάξουν.

 

Παίξαμε την Μπουκάλα της Φιλίας και μοιράσαμε αμέτρητες αγκαλιές και όλοι είμαστε φίλοι

       

Ας προσφέρουμε όσες περισσότερες αγκαλιές την ημέρα μπορούμε. Και όχι μόνο την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς  (21η Ιανουαρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...