Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Θέμα Δραστηριότητας-Παιχνίδι: Η κύρια Σαρακοστή.Φοιτήτρια: Παναγιωτάρα Μαρία Γ’ έτος

 


Επίσκεψη στο 15ο νηπιαγωγείο Πατρών  15/3/2019

Αρχικά προσεγγίσαμε τα παιδιά με ένα πλαίσιο, λέγοντας τους δηλαδή πως μας έστειλαν από το πανεπιστήμιο και μας ανέθεσαν να φτιάξουμε με την βοήθεια των φίλων μας μια ιστορία που έχει σχέση με τα έθιμα μας.

Εγώ σκέφτηκα λοιπόν να έρθω εδώ και να φτιάξουμε μαζί την κυρία Σαρακοστή και έπειτα να σκεφτούμε και να γράψουμε μια μικρή ιστορία.

Στη συνέχεια με την βοήθεια της συμφοιτήτριας χωριστήκαμε σε δύο ομάδες.

 Η διαδικασία της δραστηριότητας έχει ως εξής, δημιουργήσαμε την κυρία Σαρακοστή με αλεύρι, αλάτι και νερό και την διακοσμήσαμε με φακές και μυρωδικό γαρίφαλο. Η μια ομάδα ήταν η κόκκινη και η άλλη η μπλε η κάθε ομάδα έφτιαξε την δική της κυρία Σαρακοστή.

         

Αφού πλάσαμε την κυρία Σαρακοστή η κάθε ομάδα έπρεπε να φτιάξει την δική της ιστορία με τις λέξεις που δόθηκαν στα παιδιά κατά την διάρκεια της  διαδικασίας μέσα από κάποιες ερωτήσεις σχετικές με το θέμα που τους γίνονταν, οι λέξεις δόθηκαν έτσι ώστε να διευκολύνουμε το έργο τους.

 Τα παιδιά έβλεπαν τις λέξεις και έλεγαν τις ιδέες που έρχονταν εκείνη την στιγμή στο μυαλό τους.

Με αυτό τον τρόπο και ενώνοντας τις ιδέες κατάφεραν και οι δυο ομάδες να συνθέσουν τις ιστορίες τους η κάθε μια για την δική της κυρία Σαρακοστή.

   

Στόχος μέσα από την δραστηριότητα ήταν να βάλουμε τα παιδιά να συνεργαστούν να γίνουν μικροί συγγραφείς, δώσαμε κάποιες λέξεις κατά την διάρκεια της δραστηριότητας για να μπορέσουν να συντονιστούν και να δημιουργήσουν ένα έργο με συνοχή.

 Η διαδικασία ήταν διασκεδαστική και εποικοδομητική καθώς άρεσε πολύ στα παιδιά και ασχολήθηκαν ιδιαίτερα.

 Επίσης συνδυάσαμε το στόχο μας με την κυρία Σαρακοστή, όπου τα παιδιά είχαν μάθει γι ΄ αυτή και είχαν συζητήσει με την νηπιαγωγό.

Το αποτέλεσμα ήταν επιθυμητό και ευχάριστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...