Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

« Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος -Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2020 »

 


Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) θεσμοθέτησε το 1972 την 5 η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Τη φετινή χρονιά το θέμα – σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι:
«Η Ώρα της Φύσης» και εστιάζει στη βιοποικιλότητα.
Ενώνοντας τη φωνή μας με τους πολίτες όλου του κόσμου,δουλέψαμε ατομικά και συνθέσαμε μία αφίσα ομαδική με το δικό μας μήνυμα για την γη.
Αγαπώ το περιβάλλον……
Αναφέραμε μερικούς τρόπους εξοικονόμησης των φυσικών πόρων της γης και τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος.Ζωγραφίσαμε τη Γη με δαχτυλομπογιές ,σε καφέ χαρτί σχημάτισαν την παλάμη των χεριών τους και χρησιμοποιήθηκαν ως κορμοί δέντρων και έτσι έγινε η Αφίσα μας για την ΓΗ.

Συνδιάζοντας την παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλον με την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου 2020 και  την αγάπη μας στο ποδήλατο Μιλήσαμε για την ποδηλάτισσα του Ελύτη

και ζωγραφίσαμε το ποίημα

αλλά και φτιάξαμε ποδήλατα με ανακυκλώσιμα υλικά ,ένα με καπάκια από το τμήμα 1 και ένα με καλαμάκια από το τμήμα 2.
Παρακολουθήσαμε τα βίντεο:
Και μας νοιάζει όλους πολύ να είναι η γη μας καθαρή!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...