Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ, Greece
Πολυαγαπημένα μας παιδιά και γονείς,αγαπητοί συνάδελφοι ... Ονομάζομαι Παγανιά Γεωργία ,Νηπιαγωγός και προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών. Το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην Μαιζώνος 26 ΤΚ 26223 στο κέντρο της πόλης. Λέγεται και Στρούμπειο και συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Στρούμπειο είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Πατρών με την ίδρυση του να χρονολογείται το 1883.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Δράση μετάβασης με αφορμή το Ηalloween και την Ημέρα της Αποταμίευσης 2019

 


Τrick or Treat? It’s Halloween!»
Halloween. Μία λεξη, χίλιες εικόνες.

Το Halloween, έθιμο με Ιρλανδικές ρίζες, γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου κυρίως στην Αγγλία, Ιρλανδία και Βόρειο Αμερική.
Οι μαθητές μας φέτος το γιόρτασαν  τις πρωινές ώρες, παρέα με τα παιδάκια του Ε1 δημοτικού με την υπεύθυνη καθηγήτρια των Αγγλικών κ. Λένα Μαλωίνα προσεγγίζοντας βιωματικά το έθιμο αυτό με ένα υπέροχο παιχνίδι που λέγεται pin-the-tail-on-the-donkey!!!

Χωριστήκαμε σε ομάδες ….Κάθε μαθητής της Πέμπτης και ένα νήπιο.Κλείναμε τα μάτια και ο άλλος καθοδηγούσε.Με συνεργασία τα καταφέραμε περίφημα!!!!!!!!!!

            

Νυχτερίδες, αράχνες, φαντάσματα και φωτισμένες κολοκύθες δεν έλειψαν από το χώρο καθώς έτσι στολίζονται και τα σπίτια αλλά και σχολεία στις χώρες εορτασμού, φέρνοντας έτσι τα παιδιά πιο κοντά στην κουλτούρα αυτή.

                  
Οι μαθητές μας έμαθαν το εθιμοτυπικό  trick or treat?

και πήραν πληροφορίες για τη συγκεκριμένη μέρα και γιορτή μέσα από βίντεο και τραγούδια, εμβαθύνοντας έτσι και στην αγγλική γλώσσα!

Και αν στο εξωτερικό στο τέλος του Οκτώβρη γιορτάζουν το Halloween  στην χώρα μας γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.

Διαβάσαμε τον Τσιγκούνη και γνωρίσαμε τα Ευρώ κέρματα και χαρτονομίσματα.Μιλήσαμε για τα παλιά ελληνικά νομίσματα.

       

Ο τζίτζικας και ο Μέρμηγκας μας δίδαξε πόσο σημαντικό είναι να φροντίζεις πάντα για το μέλλον .

Γεμίσαμε τα γουρουνάκια κουμπαράδες με τόσα κέρματα όσα έλεγε ο αριθμός.

   

Η τσεπούλα και ο κουμπαράκος ήταν ένα ακόμα παραμύθι που μας έμαθε την σπουδαιότητα της αποταμίευσης.

 

Φτιάξαμε τους δικούς μας κουμπαράδες με τα χεράκια μας,γουρουνάκια και αγελαδίτσες.

      

Και στο τέλος πετάξαμε νομίσματα στο συντριβάνι Fontana di trevi  κάνοντας ευχή να βγει το όνειρό μας αληθινό.

         

Αναζητήσαμε στο διαδίκτυο  το παραμύθι Το άγγιγμα του Μίδα και διασκεδάσαμε μαθαίνοντας πως το χρυσάφι δεν είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο.

 

 

Δημοσιεύθηκε 29 Νοεμβρίου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας -Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…2024

Παραλάβαμε τη Μουσειοσκευή <<Ρώτα τον Αμπού να σου πει με το νερό τι τρέχει…>> από το ΜΕΤ (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)-Σ...